De minister van Onderwijs, Lilian Ferrier, heeft op 15 april laten weten dat aan ouders een brief is gestuurd, waarin zij zijn geïnformeerd over het op afstand volgen van onderwijs. Onder andere zullen zij door de klassenjuf worden toegevoegd aan een Whatsapp groep, waarin zij dagelijks om 08:00 uur s’morgens lesmateriaal zal opsturen. Het correctiemodel krijgen zij de volgende dag opgestuurd. De ouders die vragen hebben, zullen die dagelijks kunnen stellen op een vast tijdstip.

Omdat er nog geen zicht is wanneer het onderwijsproces in Suriname weer start, gebruikt het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deze methode om leerlingen tijdens deze crisissituatie te onderwijzen. 

Uitzendingen
De minister bood haar verontschuldigingen aan voor het later aanvangen van de lessen op de televisie. “De tijd om het uitzendschema samen te stellen heeft wat langer geduurd. We moesten rekening houden met landelijk bereik en met de lessen voor de verschillende leeftijdsgroepen. Maar het is zover.” De lessen zijn vanaf 16 april 2020 te volgen op de kanalen: NII (8.3), TV Binnenland (8.6) en Rasonic, DNA TV, Dime TV en ATV.

De updates van de lessen zijn te volgen op de FB page van het ministerie van Onderwijs: https://www.facebook.com/Ministerie-van-Onderwijs-Wetenschap-en-Cultuur-Minowc-690318941019001 (Facebook page).

Hier het overzicht:

 

Online bijlessen nodig? Maak gauw contact met ons.

Of bel/app: 8985442