Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) heeft in zijn activiteitenschema voor dit jaar ook opgenomen veilig en verantwoord particulier schoolvervoer. Hierbij gaat het specifiek over vervoer van GLO-leerlingen. Men zal hiermee starten in bepaalde ressorten.

In het kader van ‘veilige scholen’ beoogt het KSV om het aspect van schoolvervoer verzorgd door particulieren te belichten. Er zijn diverse spelers op deze markt en ouders/verzorgers van GLO-leerlingen willen natuurlijk graag hebben dat dit transport ook veilig is. In de praktijk kun je echter zien dat er niet altijd verantwoord en veilig hiermee omgesprongen wordt. Op dit ogenblik is men bezig met de voorbereiding voor de ressorten Beekhuizen, Tammenga en Flora. De registratie is al begonnen, maar er is zeker nog ruimte voor geïnteresseerden.

De bedoeling is dat er een training gegeven wordt in o.a. ‘defensive driving’ aan particuliere schoolvervoerders van scholieren van lagere scholen. Dit, om de verantwoordelijkheid te benadrukken van chauffeurs die kinderen van en naar school vervoeren. Gedragsregels relevant bij vervoer van kinderen zowel aan de kant van de chauffeur als de kinderen moeten ook bekeken worden. KSV wacht af tot een geschikt moment om dit project daadwerkelijk te starten met medewerking van partners van het Platform Verkeersveiligheid. Dit project wordt ook met ondersteuning van en door tussenkomst van het Hoofd van Basis Onderwijs van MinowC uitgevoerd.

Voor nadere informatie gelieve te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bron: Starnieuws