Laat je zo min mogelijk tot helemaal niet afleiden van je studie. Alles draait nu om het Coronavirus met alle gevolgen. In Suriname hebben we een vervroegde vakantie. Zie het niet als fun play of nonchallant omgaan met de tijd. Want, de tijd wacht niet op ons! Vanuit Jamur Institute, delen wij vijf cruciale tips met jou wat je in deze periode kan doen om een stapje voor te zijn.

De vijf tips:

Houd het einddoel in zicht
Houd altijd het einddoel in zicht. Schrijf je doelen en motivaties op een stuk papier en plak het op een plek die je gemakkelijk kunt zien. Ijskast, kamerdeur, plafond in je slaapkamer - dit zijn enkele strategische plekken. Op die manier weet je constant waarom je zo hard werkt. Het is ook een geweldige manier om te onthouden dat deze periode snel voorbij is en je weer kunt genieten van het leven ... motivatie op zich! Jouw einddoel is waarschijnlijk overgaan of slagen!

Maak een studieschema
Een aantal studenten zullen kort na de Paasvakantie starten met hun repweek, tentamen of SO's. Studieschema’s bieden je namelijk een goed overzicht, minder stress en meer motivatie. Maar hoe maak je nu een goed studieschema? Je hebt dit stukje advies waarschijnlijk vaak gehoord: studeer elke dag op een tijdstip (of tijdstippen) waarop je niet te veel afleiding hebt. Zoals bij elk studieplan, geef jezelf hier en daar genoeg vrije momenten (je bent geen robot!), zodat je energie niet helemaal opraakt en je ook andere dingen kunt doen naast jouw studie. De uitdaging is om je te houden aan het schema - discipline dus! Heb jij moeite hiermee? Wij kunnen je hiermee assisteren met ons aangepaste ONLINE studiecoaching programma. Maak gauw contact met ons!

Doe aan samenstudie (digitaal)
In deze periode is het handig om digitaal samen te studeren met een of meerdere studiegenoten. Dit kan je doen via WhatsApp, Zoom, Skype, Google Hangout en zelfs ook facebook. Keuzen zat! Spreek vooraf af het onderwerp, onderdeel, datum en tijd en ga aan de slag.

Koppel terug met je docent
Docenten zijn er om je te helpen je best te doen. Praat met je docent en vraag om uitleg of extra hulp als je die nodig hebt. Deze ruimte heb je nog in de vakantie. Wees proactief. Heb je meer vakinhoudelijke assistentie nodig? Maak contact met ons voor onze ONLINE bijlessen.

Heb jij dit artikel gelezen? Ga nu aan de slag!
Wacht niet tot het te laat is, maar begin NU! Je hebt een maand extra tijd om je voor te bereiden. We weten nog niet hoe de situatie zal zijn na de Paasvakantie. In ieder geval weten we wel dat je volgens deze tips voorbereid bent op je repweek, tentamen of SO. Stop minder tijd in social media en meer tijd in je studie. Trouwens, social media is een van de grootste afleiders onder studenten. Laat je niet erin trappen!

Voor ONLINE bijlessen en studiecoaching, maak gauw contact met ons!

PS: Neem alle voorzorgsmaatregelen in acht m.b.t. COVID-19.

Heel veel succes!

 

Image: clueylearning.com