Leerlingen van de zesde klas van de Sint Gerardusschool hebben een bezoek gebracht aan het bureau van FirstLady Ingrid Bouterse-Waldring. Ook heeft deze groep een bezoek gebracht aan De Nationale Assemblee. Deze bezoeken maken deel uit van een reeks educatieve dagtochten. De scholieren hebben verder een tour (rondleiding) gehad in de binnenstad van Paramaribo, waarbij zij kennis hebben gemaakt met verschillende monumentale gebouwen en standbeelden.

Het bezoek aan Paramaribo hebben de scholieren gebracht in aanloop naar de toets, waaraan zij zullen deelnemen 17 tot en met 18 juli 2019. De kinderen horen over bepaalde plekken, gebouwen of standbeelden in Paramaribo, maar weten niet hoe deze eruit zien. Gezien zij op het punt staan deel te nemen aan de toets is het van eminent belang dat zij het een en ander weten hierover.

Een van de hoogtepunten van hun educatieve dagtocht is het bezoek aan het bureau van de FirstLady. De FirstLady kon vanwege een kleine blessure niet aanwezig zijn, maar de vertegenwoordigers van haar bureau hebben de kinderen ontvangen. Zij hebben de kinderen voorzien van schooltas met inhoud voor het komend schooljaar en een maaltijd van MC Donalds. De vertegenwoordiger drukte namens de FirstLady de kinderen op het hart om hun best te doen op school en ervoor te zorgen dat ze allemaal slagen.

 

Bron: De Boodschap Today