Ben jij van plan om jouw studie voort te zetten in Nederland? Of wil jij nog oriënteren wat de mogelijkheden zijn? Deze informatie kun je uit de eerste hand vinden tijdens de voorlichtingsdag van de studentenvereniging Surinamese Students Abroad (SSA), op 4 januari in de University Guesthouse - Leysweg.

Deze voorlichtingsdag wordt in samenwerking met de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) georganiseerd. Middels dit initiatief trachten beide organisaties meer bekendheid en duidelijkheid te geven over de verschillende mogelijkheden na een bachelorstudie op de AdeKUS. Denk maar aan de omschakeling van studeren in Suriname naar het studeren in Nederland, de studiekeus, praktische zaken zoals, bijzondere eisen voor buitenlandse studenten, visumaanvragen, accommodatie, aspecten rond verhuizing, en tal van andere belemmeringen. Middels deze voorlichtingsdag wil de SSA studenten in eerste instantie helpen zich goed voor te bereiden en hen helpen zich aan te passen aan de nieuwe omgeving, en tegelijkertijd laten weten dat zij er als vereniging voor hen klaarstaan. 

Programma:

  • 17:00-17:15 Inloop/registratie.
  • 17:15-17:45 Presentatie SSA - studeren in het buitenland (BSc & MSc).
  • 17:45-18:15 Presentatie AdeKUS - masterstudies op de AdeKUS
  • 18:15-18:45 Presentatie Prof. Jack Menke - Internationalisering AdeKUS
  • 18:45-19:15 Vragenronde.

Registratie kan vooraf via het Secretariaat van de AdeKus afdeling Interne en Externe Betrekkingen op het emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Surinamese Students Abroad is de grootste Surinaamse studentenvereniging buiten Suriname en bestaat uit voornamelijk studenten met affiniteit voor Suriname die tijdelijk in Nederland studeren. Vanuit die positie heeft ze meerwaarde voor de Surinaamse studentengemeenschap en levert ze via verschillende activiteiten een bijdrage aan de ontwikkeling van Suriname.